ECDL Vizsgaközpont

Vizsgaközpont neve:
Apor Vilmos Katolikus Főiskola Budapesti Campus

Vizsgaközpont azonosítója: 353.

Vizsgaközpont címe:
1201 Budapest, Török Flóris u. 227-229.

Akkreditált vizsgaterem:
B 208 Kalmár László informatika terem

ECDL Bizonyítványok

7 modulos ECDL bizonyítványok:

4 modulos ECDL bizonyítványok:

1 modulos ECDL bizonyítványok:

*A 7 modulos ECDL bizonyítvány megszerzése után lehetőség van a kimaradt modulokból is vizsgát tenni, így azokból önálló bizonyítványt szerezni.

A Magyarországon kiállított vizsgakártya és bizonyítvány külföldön is érvényes. Ennek ellenére, külön kérésre és térítés ellenében a vizsgakártya és bizonyítvány eredeti angol nyelvű verzióját is kiállítja Neumann János Számítógép-tudományi Társaság.

Vizsgaidőpontok

...

Vizsgáztatók

Kocsis Gyula István kocsis.gyula@avkf.hu
Turócziné Kiscsatári Nóra kiscsatari.nora@avkf.hu
Guti Ákos guti.akos©avkf.hu

Az ECDL vizsgarendszerről általában

Mi az ECDL?

ECDL: Európai Számítógép-használói Jogosítvány - European Computer Driving Licence

Az ECDL az Európai Unió által támogatott, egységes európai számítógép-használói bizonyítvány, amely nem elsősorban az informatikai, hanem a felhasználói ismereteket, az informatikai írástudás meglétét hivatott igazolni.

Az ECDL finn ötlet alapján 1996. óta létezik. Az ECDL gyártófüggetlen, minőségbiztosított, decentralizált módon megszerezhető és világszerte kellőképpen elterjedt, ezáltal az egyetlen, amely minden szempontból megfelel az EU e-Europe akcióterveknek. A bizonyítványt az EU csaknem valamennyi kormánya elismeri.

Az ECDL célja

Az ECDL célja az informatikai írástudás elterjesztése, és annak elősegítése, hogy minél több ember az Információs Társadalom teljesértékű tagjává válhasson. Számokban kifejezve a cél, hogy Magyarország lakosságának 6-8%-a igazolt módon informatikai írástudóvá váljon.

Kinek és miért jó?

Az ECDL megbízható (a PC használatához szükséges valamennyi ismeretet garantálja), egyszerű (konkrét követelményrendszere van, moduláris formája számos előnyt jelent), minőség-orientált (az EU által támogatott, és a nemzetközi ECDL Alapítvány által felügyelt vizsgarendszer), végül, de nem utolsósorban pedig független, azaz készségeket alakít ki, amelyek a hardver és szoftver típusától függetlenül biztosítják az alapvető alkalmazásokban való jártasságot.

Bővebb információ az Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) oldalán.